My Dive in: Romana English
RSS Articole My Dive

Aplicaţii esenţiale pentru vacanţa de scufundări

Trăim într-o lume unde telefoanele mobile devin companionii noştri de încredere, oferindu-ne sprijin în orice activitate întreprindem. Scufundările nu sunt o excepţie de la această regulă, diferite aplicaţii fiind dezvoltate pentru ele. Aveţi mai jos recomandarea mea despre patru instrumente de scufundări obligatorii pentru acea minunată aventură subacvatică care urmează.

M-am întors din Cuba săptămâna trecută, unde mi-am petrecut majoritatea timpului la scufundări, bineînţeles! Cine ştia că reciful Pinar del Río din María La Gorda era localizat la 300km de Havana? Această locaţie de scufundări se află în partea cea mai de vest a peninsulei Guanahacabibes şi este, sincer, cel mai frumos şi liniştit paradis subacvatic pe care l-am văzut vreodată. Cu o lungime de 100 metri, fundul oceanului este un peisaj impresionant împânzit cu corali negri şi specii marine magice şi colorate – ca de exemplu baracude, rândunici de mare, o bogăţie de bureţi de mare şi alţi peşti coloraţi de dimensiuni mari. Am înotat ore întregi prin paradisul subacvatic şi, după, am mulţumit stelei mele norocoase că descărcasem o colecţie de aplicaţii de scufundări când mi-am planificat călătoria în Cuba pentru că altfel nu aş fi găsit niciodată acest recif special.

Este adevărat, telefoanele mobile şi aplicaţiile de scufundări au revoluţionat modul în care un scafandru pasionat călătoreşte. Dintr-o dată, avem acces la o multitudine de instrumente folositoare şi uneori chiar salvatoare – precum jurnale de scufundări electronice, localizatoare de scufundări, agende pentru planificarea scufundărilor şi chiar instrumente pentru amestecuri de gaze.

Mai jos aveţi aplicaţiile de scufundări pe care eu le utilizez pentru a-mi face perfectă fiecare vacanţă de scufundări:

1. Jurnal de scufundări/Dive-Log (11,99 $ – pentru iPhone)
Poţi să-ţi iei în vacanţă cu tine jurnalul de scufundări cu cele mai bune intenţii – astă până când nu-ţi uzi fiecare pagină sau îl scapi peste bord. În orice caz, aplicaţia Dive-Log oferă o resursă electronică pentru a surprinde fiecare detaliu al sitului de scufundări preferat – împreună cu data, ora, localizarea GPS, amplasarea, durata scufundării, specii subacvatice, cerinţe referitoare la greutatea buteliei de aer, echipament şi multe altele! Poţi lansa această aplicaţie chiar la locaţia de scufundare pentru a salva informaţiile imediat. După terminare, aplicaţia va converti automat toate detaliile scufundării în fişiere „Universal Dive Computer Format” (UDCF) şi le va salva pe interfaţa ta personală de computer pentru când te vei întoarce acasă din vacanţă. Poţi chiar adăuga imagini cu semnătura electronică a Divemaster-ului tău sau poţi adăuga un partener de scufundări prin intermediul listei de contacte din telefonul tău inteligent.

2. Localizator de scufundare/Dive Locator (0.99 $ – pentru iPhone)
Aplicaţia Dive Locator este o bază de date care cuprinde aproximativ 4.200 de locaţii de scufundări din întreaga lume. Fiecare scufundare este acompaniată de o listă completă cu detalii – inclusiv condiţii de scufundare în timp real, vreme, temperatură, umiditate, vânt, barometru şi tabele pentru maree de mai multe ori pe zi. Dar cel mai bun lucru este că prin intermediul aplicaţiei vă veţi înscrie într-o comunitate de scafandri pasionaţi, care adaugă constant scufundări necunoscute în baza de date în continuă creştere, ca şi experienţe şi recenzii personale.

3. Planificator de scufundări/Scuba Diving Planner (0.99 $ – pentru Android)
Aplicaţia Scuba Diving Planner prezintă tot ce aveţi nevoie pentru a vă planifica următoarea aventură subacvatică. Platforma personalizabilă vine deja populată cu 350 elemente de planificare a scufundării – inclusiv spaţii de bifare pentru echipamentul de scuba, butelii şi multe altele. Pur şi simplu bifaţi şi debifaţi articole pe măsură ce vă planificaţi următoarea vacanţă de scufundări. Plus, puteţi transfera propria listă personalizată către partenerii de scufundări. Această aplicaţie îmi oferă linişte sufletească că nu uit nimic esenţial înainte de a pleca într-o excursie de scufundări.

4. Instrumente de Trimix/Trimix Tools (6.99 $ – pentru iPhone)
Aplicaţia de Trimix a fost creată de Nitrox Tools, experţii în materie de butelii de scufundări! Consider acest instrument printre cele esenţiale când îmi planific mix-urile pentru o călătorie de scufundări. Plus, această aplicaţie îmi dă posibilitatea calculării necesarului de aer înainte de a ajunge la centrul de scufundări. Puteţi înţelege cum acest lucru te poate scuti de un stres în plus dacă, de exemplu, engleza nu este limba nativă în ţara pe care o vizitezi, deoarece calculele apar şi în sistemul imperial, şi în cel metric. Calculatorul de planificare a scufundării al acestei aplicaţii se poate folosi atât în apă sărată, cât şi în apă dulce şi toate calculele sunt furnizate pentru necesarul de aer în concordanţă cu adâncimea maximă personală de scufundare, cât şi cu presiunea parţială a oxigenului dorită (maximum) şi adâncimea de narcoză echivalentă („equivalent narcotic depth” sau END).

Autor invitat: Jane Johnson
(Jane este scriitoare pentru GoingCellular, un site popular care furnizează ştiri despre telefoanele mobile, comentarii, recenzii despre furnizori populari cum este T-Mobile phones)

Y


Poti scrie un comentariu, sau poti pune un trackback de pe blogul tau:

Scrie un comentariu

Promovează MyDive

Poţi ajuta la promovarea MyDive, apăsând butoanele de Like din site sau punându-ţi una dintre insigne pe blogul tău

Multimedia

Fotografii şi videoclipuri

Contact

Întrebări, critici sau laude? Aici ne poţi contacta

Bg