My Dive in: Romana English
RSS Articole My Dive

Cozumel Ultimate Diver Challenge

Din 16 iulie până în 31 iulie 2011, Cozumel (Mexic) va găzdui o nouă ediţie a „Ultimate Diver Challenge”, o competiţie care îi supune pe scafandri la o serie de provocări subacvatice pentru a ajunge la nivelul de „scafandrul suprem”.

Proiectul „UDC” a fost început acum cinci ani de Pam Bertrand în Cozumel, Mexic, şi a devenit deja un popular „reality show”, care se pregăteşte pentru al doilea sezon, difuzat pe Versus TV (un canal american prin cablu, dedicat sportului), deţinut de NBCUniversal.

Scafandri din SUA şi America de Sud vor concura în echipe şi vor parcurge probe care le vor testa abilităţile de scuba: flotabilitate, navigaţie, siguranţă, căutare, recuperare, abilităţi de planificare, cartografiere, reparare de echipamente, stres şi abilităţi de salvare. Arbitrii vor supraveghea fiecare provocare şi vor desemna primii cinci scafandri pentru fiecare sesiune. Aceşti scafandri câştigători vor concura în competiţia finală pentru a deveni „scafandrul suprem”.

Visul nostru este că acest show de televiziune va inspira non-scafandrii să  înţeleagă cât de distractiv, incitant şi uşor este scuba diving-ul! Show-rile de tip «reality TV» permit telespectatorilor să vadă prin ochii altora şi aceasta este o ocazie sportivă excelentă de a îmbina scufundările cu puţină competiţie!” explică Pam Bertrand, cu privire la scopul competiţiei şi realizarea acesteia într-o emisiune de „reality TV”.

Concursul nu are însă ca scop promovarea competitivităţii într-un sport în care siguranţa trebuie să prevaleze: „«Ultimate Diver Challenge» prezintă importanţa extremă care se pune pe educaţie, pregătire şi siguranţă, subliniată de către industria de scuba diving. Deşi scufundările sunt văzute de obicei ca un sport individual, non-competitiv, fiecare dintre noi suntem obligaţi să menţinem şi să ne îmbunătăţim abilităţile noastre la scufundări care nu doar ne vor menţine pe noi şi pe alţii în siguranţă, dar vor ajuta la protejarea recifelor noastre şi a vieţii marine împotriva distrugerilor provocate de oameni. Distrează-te puţin!” spune Pam.

Mai multe informaţii despre „UDC” puteţi găsi aici.

Y


Poti scrie un comentariu, sau poti pune un trackback de pe blogul tau:

Scrie un comentariu

Promovează MyDive

Poţi ajuta la promovarea MyDive, apăsând butoanele de Like din site sau punându-ţi una dintre insigne pe blogul tău

Multimedia

Fotografii şi videoclipuri

Contact

Întrebări, critici sau laude? Aici ne poţi contacta

Bg