My Dive in: Romana English
RSS Articole My Dive

Înoată cu Burt – crocodilul din filmul „Crocodilul Dundee”

Dacă eşti dependent de adrenalină aceasta poate fi o experienţă de neuitat: Crocosaurus Cove din Darwin, Teritoriul de Nord, Australia, îţi oferă o experienţă exclusivă în „Cuşca morţii”, unde vei întâlni unul dintre cei şapte crocodili găzduiţi aici. 

O cuşcă special construită cu panouri întărite din acril a fost creată pentru a-ţi oferi o panoramă de 360° asupra bazinului şi a locuitorilor acestuia: cei mai mari şi mai curioşi crocodili de apă sărată din Australia. Dacă eşti destul de curajos poţi încerca această experienţă de unul singur sau poţi aduce un amic cu tine pentru a-ţi ţine companie, cuşca acomodând două persoane. Cu o înălţime de trei metri, cuşca e umplută cu apă două treimi, iar partea superioară, în aer, este acoperită cu un grilaj care va ţine la distanţă curioşii crocodili. După o sesiune de informare, vei fi scufundat într-unul dintre cele patru bazine separate, după cum aflăm de pe pagina web a Crocosaurus Cove şi, timp de 15 minute, vei fi în apă (fără alte echipamente de înot în afara unei  perechi de ochelari care se pot închiria) cu una dintre uriaşele creaturi preistorice.

Dacă ai noroc, vei putea întâlni vedeta locală, Burt, crocodilul din renumitul film „Crocodilul Dundee”. Bătrâna reptilă pensionată acum, având în jur de 80 de ani, încă impresionează chiar şi la această vârstă: are aproximativ 5 metri lungime, cântăreşte cam 750 de kilograme şi este foarte iritabilă. Eu sigur nu mi-aş dori să fac cunoştiinţă cu fălcile sale în sălbaticie… Pentru a lua parte la aventura „Cuştii morţii” există o limită minimă de vârstă de 15 ani şi în acest caz adolescentul trebuie să fie însoţit de un adult.

Sallie Gregory, Manager de Vânzări şi Marketing la Crocosaurus Cove, ne spune la ce altceva ne mai putem aştepta: „După întâlnirea cu crocodilii aveţi posibilitatea de a explora şi alte atracţii oferite. Bucuraţi-vă de prezentări informative şi educative, fiţi martori la hrănirea zilnică a  bibanilor uriaşi, mergeţi la «Pescuitul crocodililor» sau hoinăriţi prin «Muzeul lumii crocodililor» şi uitaţi-vă la cea mai mare expoziţie din lume de reptile australiene”. Copiii au posibilitatea de a învăţa multe lucruri interesante, pot ţine în mână un pui de crocodil sau pot participa la hrănirea ţestoaselor.

Biletul de intrare la „Cuşca morţii” nu este ieftin, dar amintirile sunt pe viaţă: 148 dolari australieni (aproximativ 466 RON) pentru o persoană sau 108 dolari australieni (≈340 RON) de persoană dacă sunt doi indivizi care intră în cuşcă în acelaşi timp. Taxa include şi accesul pentru o întreagă zi în complexul Crocosaurus Cove. Dacă nu vreţi să încercaţi experienţa „Cuştii morţii”, biletul de intrare costă după cum urmează: 28 dolari australieni (≈88 RON) pentru un adult; 22 dolari australieni (≈69 RON) pentru un pensionar; 16 dolari australieni (≈50 RON) pentru un copil. Familiile beneficiază de reduceri.

Y


Poti scrie un comentariu, sau poti pune un trackback de pe blogul tau:

2 comentarii la “Înoată cu Burt – crocodilul din filmul „Crocodilul Dundee””

  1. Asta e ca un sport extrem!

  2. Chiar foarte extrem!

Scrie un comentariu

Promovează MyDive

Poţi ajuta la promovarea MyDive, apăsând butoanele de Like din site sau punându-ţi una dintre insigne pe blogul tău

Multimedia

Fotografii şi videoclipuri

Contact

Întrebări, critici sau laude? Aici ne poţi contacta

Bg