My Dive in: Romana English
RSS Articole My Dive

Marriott Beach Resort, Taba Heights, Egipt

Am mers în Taba Heights anul trecut, timp de o săptămână, la sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii august, doar ca să schimbăm puţin peisajul familiar din Hurghada. Am ales Marriott Beach Resort pentru reputaţia sa, cât şi pentru oferta bună pe care am găsit-o.

Staţiunea Taba Heights nu este foarte mare şi este împărţită în câteva zone: cele patru hoteluri principale (Hyatt Regency, InterContinental, Marriott şi Sofitel) sunt situate pe fâşia învecinată mării, cu centrul de scufundări Red Sea Water World aflat în partea cea mai sudică a acesteia. Între toate acestea, Marriott este situat oarecum central. Pe partea de vest a staţiunii, învecinate cu drumul care duce spre Taba, se află centrul oraşului, hotelul Three Corners El Wekala şi o zonă rezidenţială. În mijlocul tuturor acestora se găseşte, sub forma unei potcoave, un teren de golf cu 18 găuri pentru campionate, în curbura căruia se situează o altă zonă rezidenţială în care, de obicei, este găzduit personalul centrului de scufundări. Staţiunea este traversată de un drum care se unduieşte în jurul terenului de golf şi ajunge la hoteluri, oprindu-se într-un sens giratoriu pentru aproape toate dintre ele. Un autobuz de transfer deschis (tuk tuk) trece prin întreaga staţiune la intervale fixe – e gratuit şi trebuie doar să fii atent/ă pentru a alege direcţia corectă (spre centrul de scufundări sau spre centrul oraşului).

Aerul sufocant este unul dintre primele lucruri observate odată cu coborârea din autobuzul care vă aduce de la aeroport. Adică am mai fost în Egipt în iulie şi august înainte, şi a fost extrem de cald, dar această căldură este genul de căldură umedă care te face să transpiri, să transpiri şi iar să transpiri. Noroc că hotelul dispune de sisteme excelente de aer condiţionat şi că vă puteţi bucura de o cameră pe cât de răcoroasă vă doriţi.

Deci, după ce vă vine inima la loc mulţumită aerului rece din holul hotelului, sunteţi întâmpinaţi de doi recepţioneri care vă vor caza rapid şi vă vor trimite spre camere, înarmaţi cu o cheie-card magnetic şi o mică hartă pentru orientarea în hotel (da, hotelul se extinde în jurul zonei de lobby ca degetele de la o mână, astfel încât harta vă va fi utilă, vă promitem).

Când tot acest ritual s-a încheiat, sunteţi invitaţi într-o maşinuţă de golf în care sunt încărcate şi bagajele voastre şi vă deplasaţi spre cameră pe aleile şerpuite ale hotelului (la noi aşa s-a întâmplat, fiind cazaţi într-una dintre clădirile sub formă de degete din care este compus Marriott-ul).

Camera era situată la parter, cu o uşă care se deschidea pe o terasă şi spre o pajişte, o alee şi o altă clădire în faţa acesteia. Culorile edificiilor sunt în nuanţele pământului şi se potrivesc perfect cu peisajul arid al Munţilor Sinai. Camera era mobilată cu două paturi uriaşe (genul de pat care poate fi folosit şi ca pat dublu într-un apartament micuţ), un birou, scaune şi toate celelalte lucruri necesare unei camere de hotel. Ne-am îndrăgostit de-a dreptul de paturi şi de perne şi putem spune că au fost cele mai confortabile pe care le-am încercat în Egipt până în prezent. Baia era spaţioasă şi frumoasele faianţe pictate de mână au lăsat o impresie puternică. Singurul dezavantaj al camerei noastre a fost locaţia sa – un pic mai departe de restaurant, însă destul de aproape de piscină, iar în final plimbarea pe care a trebuit să o facem în fiecare dimineaţă sau seară nu a fost aşa de neplăcută.

Hotelul dispune de propria plajă, dar trebuie să mărturisim că nu am folosit-o cu adevărat, pentru că am mers la scufundări. Am folosit, totuşi, piscina şi minunata sa peşteră – Grota. Piscina se răsuceşte şi coteşte prin canale înguste, trecând pe sub poduri şi apoi terminându-se în două puncte: Barul Grota situat în piscină – deci da, stăteai aşezat pe un scaun în apă în timp ce te bucurai de un cocktail rece – şi o altă peşteră, cu mici căderi de apă, care oferea atât de necesara umbră sub toridul soare egiptean.

Restaurantul este spaţios, cu o terasă foarte potrivită pentru un mic dejun în aer liber, iar mâncarea a fost gustoasă şi variată, în fiecare seară cu o temă diferită: japoneză, mexicană, egipteană, etc. Aici am avut însă şi o experienţă neplăcută din cauza faptului că restaurantul se deschidea dimineaţa devreme (6.30) şi, din ceea ce am dedus că este o alegere deliberată de a economisi energie, sistemul de aer condiţionat intra în funcţiune în acelaşi timp când micul dejun era disponibil. Acest lucru însemna că sala era foarte caldă dimineaţa şi dura ceva vreme până se răcea, aşa că s-a întâmplat în două ocazii ca o parte din mâncarea aşezată pe mese începând cu ora 6.30 să fie stricată la ora 7.30. Nu am păţit nimic pentru că se putea simţi gustul acru al mâncării, pe care am abandonat-o, dar nu a fost plăcut deloc. Din acelaşi motiv de deschidere timpurie a micului dejun, am avut o altă neînţelegere când am plecat în Iordania, deoarece hotelul nu a fost de acord să ne ofere o cutie cu mâncare aşa cum se procedează în orice hotel egiptean şi nu numai.

Pentru a compensa nereuşitul „program” de dimineaţă putem spune că serile au fost mult mai fericite la Marriott, având în vedere că hotelul avea câteva spectacole reuşite de divertisment pentru oaspeţii săi, cu dansuri din buric şi alte „arome” locale.

Ne-am simţit puţin pierduţi şi pe cont propriu rătăcind pe teritoriul hotelului datorită dimensiunii sale, dar acel sentiment s-a diminuat atunci când ochiul „vigilent” al unui paznic ne-a cerut într-o seară în mod brutal şi nepoliticos să ne deschidem genţile pentru un control de securitate. Fără „Vă rugăm veniţi aici, trebuie să vă verificăm bagajele”, fără explicaţii, fără nimic. Doar un strigăt: „Hei, hei, vino aici! Arată-mi geanta!” După o sumedenie de discuţii inutile cu paznicul care, evident, nu vorbea engleza, am cedat şi i-am arătat genţile. Discuţia de a doua zi cu şeful securităţii a fost o altă poveste. El şi-a cerut scuze, ne-a explicat procedurile şi totul a fost dat uitării. Trebuie să subliniem faptul că înţelegem necesitatea măsurilor de securitate, dar nu înţelegem sau tolerăm grosolănia şi abuzurile.

Lăsând toate acestea deoparte, şederea noastră la Taba Heights Marriott Resort a fost plăcută, fără să ne fi obişnuit cu sistemul de „staţiune închisă” de aici – toată atmosfera staţiunii Taba Heights a fost un pic străină.

Cu toate acestea, este o experienţă diferită şi, pentru cei care doresc doar să se relaxeze, este o destinaţie minunată, iar Marriott-ul este în final o alegere bună.

 

Y


Poti scrie un comentariu, sau poti pune un trackback de pe blogul tau:

6 comentarii la “Marriott Beach Resort, Taba Heights, Egipt”

 1. Daniel says:

  27 apr 2011 at 14:07

  Buna ziua, resortul dispunea de un centru de diving ? Daca nu, la ce centru ati apelat si care au fost conditiile.

  Va multumesc

 2. Bună Daniel,

  Da, Taba Heights dispune de un centru de scufundări – Red Sea Water World. Găseşti mai multe informaţii despre acesta şi despre staţiune în articolul de aici: http://www.mydive.ro/taba-heights-un-alt-egipt. De asemenea, dacă nu alegi Taba Heights, ci Taba (o staţiune puţin mai la nord de Taba Heights şi cea mai aproape de graniţa cu Israelul) există un alt centru de scufundări – Aqua Sport (http://www.aqua-sport.com/). Sunt singurele din zonă.

  Sper că îţi vor folosi informaţiile, iar dacă ai alte întrebări nu ezita să ne contactezi!

 3. Daniel says:

  28 apr 2011 at 10:50

  Imi sunt de folos, Multumesc.

 4. claudiA says:

  03 iun 2011 at 22:35

  am stat 7 zile la marriott nu am avut nici un fel de probleme cu mankarea cu securitatea totul a fost perfect……..pentru orice informatii legate va astept cu intrebari

 5. @claudiA: Mulţumim pentru comentariu. Ne bucurăm că aţi avut o experienţă plăcută! Nu avem nici un fel de întrebări… Fiecare are propria experienţă şi este liber să o împărtăşească. Experienţa Marriott Beach Resort din Taba Heights a fost una cu bune şi cu rele pentru noi. Preferăm să ne amintim momentele bune, dar poate este de interes pentru cine vrea să locuiască la acest hotel să afle şi ce se poate întâmpla mai nefericit.

 6. claudiA says:

  06 iun 2011 at 08:33

  mai nefericit nu prea se poate intampla poate ati avut voi putin ghinion…….

Scrie un comentariu

Promovează MyDive

Poţi ajuta la promovarea MyDive, apăsând butoanele de Like din site sau punându-ţi una dintre insigne pe blogul tău

Multimedia

Fotografii şi videoclipuri

Contact

Întrebări, critici sau laude? Aici ne poţi contacta

Bg