My Dive in: Romana English
RSS Articole My Dive

M/V Argo, barcă de scufundări la Marea Neagră

Nu am întâlnit încă un pasionat de scufundări care să nu aibă nostalgia călătoriei cu barca până la locaţia în care începe aventura subacvatică. Personal, am simţit lipsa bărcilor de scufundări la Marea Neagră, cele cu care m-am obişnuit la Marea Roşie.

Din iunie 2012, scafandrii români au barcă de scufundări la dispoziţie: M/V Argo. „Mi-a plăcut mult numele Argo; vine de la argonauţii care au plecat în expediţie. E scurt şi simpatic şi m-am gândit că e potrivit pentru o barcă de scufundări – m-am luptat să o aduc în România, pentru că diving-ul la Marea Neagră presupune în primul rând epave şi atunci ai nevoie de o barcă”, explică Mircea Popa, de la centrul de scufundări Respiro Dive, care a adus ambarcaţiunea tocmai din Turcia, în această primăvară.

În luna mai, Argo a fost mijlocul de transport pentru exploratorii epavei Moskva, dar din iunie este deschisă tuturor scafandrilor interesaţi.

Argo are 12 metri lungime şi 4 metri lăţime şi a devenit oficial centrul de scufundări mobil al Respiro. E spaţioasă şi se poate folosi confortabil şi pe vreme mai răcoroasă, primăvara sau toamna.

E nevoie de patru scufundători pentru ca Argo să plece în larg, iar costul este de aproximativ 40 euro/zi pentru fiecare scafandru sau 10 euro/zi pentru însoţitorii care nu fac scufundări. „Dacă epava este mai aproape se pot face două scufundări pe zi, dacă te duci mai departe şi durează cam două ore drumul, costul se ridică la 70 euro pentru două scufundări”, spune Mircea Popa. La aproximativ o oră de navigat se găsesc epave ca You Xiou (portul Constanţa, adâncime maximă 22 metri), Sadu (portul Constanţa, adâncime maximă 24 metri), Paris (portul Constanţa, adâncime maximă 22 metri), iar la aproximativ două ore Arkadia (adâncime maximă 31 metri) sau Moskva (Capul Tuzla, peste 40 metri).

O scufundare poate dura 30-40 minute. E necesar costum de neopren de 7mm, dublu, sau costum uscat, pentru că apa este rece – în iunie are cam 20°C la suprafaţă, dar la epave e rece tot restul anului.

Rezervări pentru scufundări pe Argo se pot face pe e-mail, la respiro@diveadventure.ro.

    

*Notă: Preţurile anunţate sunt valabile pentru iunie 2012. Pentru preţuri actualizate contactaţi Respiro.

Y


Poti scrie un comentariu, sau poti pune un trackback de pe blogul tau:

2 comentarii la “M/V Argo, barcă de scufundări la Marea Neagră”

 1. Trevor says:

  17 dec 2012 at 16:45

  Hi Wondered if you could tell me the maximum number of divers Argo can carry? Also what the cost of a 5 day 10 wreck dive package would be in October 2013. Looking at a possible group holiday(14 persons)
  Where is the boat based?

  Thanks

  Trevor

 2. Hi Trevor,

  Thank you for your interest! We recommend you contact the owner, Mircea Popa, at respiro@diveadventure.ro for all the information necessary to book a diving trip at the Romanian Black Sea.

  Best of luck to you!
  MyDive.ro

Scrie un comentariu

Promovează MyDive

Poţi ajuta la promovarea MyDive, apăsând butoanele de Like din site sau punându-ţi una dintre insigne pe blogul tău

Multimedia

Fotografii şi videoclipuri

Contact

Întrebări, critici sau laude? Aici ne poţi contacta

Bg