My Dive in: Romana English
RSS Articole My Dive

Participare românească în premieră la Nisa

Anul acesta au curs competiţiile internaţionale: a fost vara olimpiadei de la Londra. Şi, nesperat, România a luat medalii, ne-am simţit emoţionaţi şi mândri să fim astfel reprezentaţi peste hotare. Săptămâna trecută, un atlet român a adus prima (şi a doua) medalie pentru România la Jocurile Paralimpice de la Londra. Din nou, neaşteptat. Ei bine, acum avem o nouă premieră – prima participare românească la Campionatul Mondial de Freediving pe Echipe, eveniment aflat sub tutela AIDA, care are loc între 8 şi 16 septembrie 2012, la Nisa, în Franţa, şi la care vor participa 200 de atleţi din 35 de ţări.

Echipa mixtă a României este formată din Adriana Gabriela Bantu-Dinu, Alexandru Russu şi Sergiu Dragoş Şerban. Cei trei nu sunt la prima participare individuală la un campionat, dar se găsesc pentru prima oară în postura de a-şi reprezenta ţara ca echipă.

Campionatul s-a deschis sâmbată, 8 septembrie, cu înregistrarea atleţilor, urmează o zi de antrenament, duminică, iar prima zi de concurs pentru proba de Greutate Constantă (CWT) se desfăşoară luni şi continuă marţi, miercuri şi joi; vineri are loc proba de Apnee Statică (STA), iar sâmbătă proba de Apnee Dinamică (DYN) şi ceremonia de premiere vor închide campionatul. Trei atleţi din fiecare ţară trebuie să concureze la toate cele trei discipline obligatorii, fie separat, echipă feminină şi/sau echipă masculină, fie în grupuri mixte, dacă echipele naţionale nu au destui candidaţi – ca în cazul României. Cele trei rezultate individuale se cumulează ca să se obţină rezultatul final al echipei.

Recordurile anterioare, pe discipline, sunt următoarele:
- Apnee Statică: Stéphane Mifsud (FRA) cu 11 minute şi 35 secunde, Natalia Molchanova (RUS) cu 8 minute şi 23 secunde.
- Apnee Dinamică: Goran Čolak (CRO) cu 273 metri, Natalia Molchanova (RUS) cu 225 metri.
- Greutate Constantă: Alexey Molchanov (RUS) cu 125 metri, Natalia Molchanova (RUS) cu 101 metri.

Îi urăm multă baftă echipei de freediving a României şi suntem deja mândri de prima participare la un campionat mondial pe echipe!

Y


Poti scrie un comentariu, sau poti pune un trackback de pe blogul tau:

Scrie un comentariu

Promovează MyDive

Poţi ajuta la promovarea MyDive, apăsând butoanele de Like din site sau punându-ţi una dintre insigne pe blogul tău

Multimedia

Fotografii şi videoclipuri

Contact

Întrebări, critici sau laude? Aici ne poţi contacta

Bg