My Dive in: Romana English
RSS Articole My Dive

Shabrur Umm Gamar

Situl se află la aproximativ un kilometru de insula Umm Gamar şi e accesibil cu barca, după un drum de mai mult de jumătate de oră spre nord, din Hurghada.

Locaţia e spectaculoasă şi una dintre cele mai interesante din Hurghada, foarte potrivită şi pentru începători. Shabrur este de fapt vârful unui munte subacvatic, care se prăvăleşte în mare. Coastele acestuia sunt acoperite de corali bogaţi, peşteri şi crevase, fiind bine populate de toate tipurile de vietăţi marine. Reciful e alungit şi se îngustează în sud şi est. Este un loc în care se pot întâlni şi rechini, înspre larg, pe lângă grouperi de dimensiuni mari, murene gigant şi peşti Napoleon.

În sudul recifului e scufundată o barcă egipteană, rămăşiţele epavei fiind accesibile de la aproximativ 20 de metri şi coborând până la 40 de metri (cea mai mare parte aflându-se la adâncime). Două alte nave se odihnesc pe fundul mării în această zonă, la 70 şi peste 100 de metri, accesibile numai scufundătorilor tehnici.

Partea de sud este şi cea preferată pentru ancorare de bărcile de diving, peretele de corali începând să „cadă” spre adâncuri de la 10-15 metri.

Curentul e de regulă mediu spre puternic, iar vizibilitatea este bună şi poate ajunge la 30 de metri. Peretele estic e potrivit pentru scufundări în curenţi, care sunt impresionante.

Pentru cei care se ştiu că au probleme cu răul de mare e recomandat să se înarmeze cu pastile, drumul până la locaţie fiind destul de agitat, iar tangajul puternic.

Y


Poti scrie un comentariu, sau poti pune un trackback de pe blogul tau:

Scrie un comentariu

Promovează MyDive

Poţi ajuta la promovarea MyDive, apăsând butoanele de Like din site sau punându-ţi una dintre insigne pe blogul tău

Multimedia

Fotografii şi videoclipuri

Contact

Întrebări, critici sau laude? Aici ne poţi contacta

Bg